MHC Liberty kijkt met positieve blik naar toekomst

DONGEN – In 2020 heeft de Rabobank Tilburg via haar coöperatief dividend €305.000 geïnvesteerd in Tilburg, Goirle, Rijen en Dongen. MHC Liberty kreeg daarvan ook een mooi bedrag en heeft het gebruikt om haar accommodatie op te frissen.

De club is de afgelopen weken druk geweest met het opfrissen van haar clubhuis. “Samen met alle vrijwilligers hebben we aan het clubhuis gewerkt”, zegt voorzitter Jeroen Beex van MHC Liberty. Het clubhuis staat er al sinds de jaren ’80. Naast het feit dat er geld ging naar het clubhuis, heeft de hockeyvereniging ook een oproep gedaan naar haar leden. “Omdat we nog geld over hadden, hadden we de leden ook opgeroepen om met leuke ideeën te komen. Hiervoor konden we dan het resterende geld gebruiken”, zegt hij.

Maatregelen

Ondanks dat de club een leuk bedrag heeft gekregen van de Rabobank, is de inkomstenbron vanuit de kantine nog steeds dicht. “De situatie is op dit moment niet heel ideaal, maar de sponsoren blijven ons steunen en daar zijn we heel blij mee.” Ondanks dat blijft de club wel elke week doortrainen maar is er geen competitie. “Het belangrijkste is dat we kunnen blijven hockeyen, en daar heb ik echt wel vertrouwen dat dat straks kan”, zegt hij.