Middelbare scholen Waalwijk moeten rookvrij worden

WAALWIJK – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit(NVWA) start na 1 januari 2021 met controles op het rookverbod op schoolterreinen. De inspecteurs gaan kijken of de scholen een rookvrij schoolterrein hebben en of de school daar goed op handhaaft.

Middelbare school SG de overlaat geeft aan dat zij al twee jaar lang rookvrij zijn. “Onze leerlingen mogen pas na schooltijd naar buiten om te gaan roken”, zegt SG de overlaat. De school streeft naar een ‘Gezonde School’. Naast dat de school voorlichting geeft over roken, besteedt de school ook voldoende aandacht aan thema’s zoals voeding, bewegen en sport. Ze werken daarbij volgens de richtlijnen van Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

Volksgezondheid

De meest huidige cijfers van het Volksgezondheid zijn uit 2019. Die geven aan dat 17% van de scholieren(12-16 jaar) in het voortgezet onderwijs ooit heeft gerookt. De cirkeldiagram hieronder geeft aan welke leeftijd bij het percentage scholieren hoort wat ooit heeft gerookt. Uit het onderzoek blijkt ook dat 2% van de scholieren dagelijks rookt.

Deel dit bericht met je vrienden!