Minder vluchtelingen op Droomgaard Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel kunnen maximaal 900 vluchtelingen verblijven in plaats van 1200.
Het komt door de uiteindelijke samenstelling van de groep: de helft gezinnen en de helft alleenstaande mannen, waardoor bedden leeg blijven.

"In een zespersoons caravan kan wel een Syrisch gezin van zes, maar hooguit drie alleenstaanden. En in een caravan voor vier, twee alleenstaanden”, verklaart locatiemanager Jan Vogel van het Centraal Opvang orgaan Asielzoekers (COA) het verschil. De locatie zit met 839 asielzoekers nu bijna vol. "Er zijn nog maar enkele caravans leeg. We hebben 1236 bedden voor de noodopvang tot 1 april, maar die kunnen we dus lang niet allemaal gebruiken.”

Dat de verdeling van de groep anders is dan door het COA was aangekondigd, heeft ook burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand verrast. "Steeds is gezegd twee derde gezinnen uit Syrië en een derde alleenstaande mannen. Nu zitten er maar liefst 24 nationaliteiten.”

Kinderen van de vluchtelingen kunnen vanaf volgende week in De Werft naar school. "Maandag of dinsdag starten we daar met het verzorgen van onderwijs, zowel basis als voortgezet”, kondigt wethouder Wil Ligtenberg aan. In het oude multifunctionele centrum is voldoende ruimte aanwezig.
In beide groepen wordt gerekend op vijftig tot zestig leerlingen, in totaal dus zo’n honderd kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar. Het basisonderwijs wordt verzorgd door de twee schoolbesturen, Leerrijk en Bravoo. Voor het voortgezet onderwijs is met succes een beroep gedaan op het Koning Willem I College in Den Bosch. Daar vandaan komen docenten naar Kaatsheuvel om les te geven.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!