‘Na de coronacrisis meteen aan de wijn!’ (video)

WAALWIJK - Waalwijk gaat gebukt onder de coronacrisis. Wat missen de mensen in en om de stad nu het meest? Langstraat Media peilde de meningen op straat. “Vrienden, gezelligheid, dat mis ik. Ik kan niet wachten iedereen weer te zien.”

Het zijn merkwaardige tijden. In de wereld. In Nederland. En dus ook in Waalwijk. Vanwege de coronacrisis zitten de mensen voornamelijk thuis. En dat is wennen voor iedereen. Zoveel is wel duidelijk. “Vriendinnen zie ik niet meer. Na het werk ga ik meteen naar huis. Het enige contact met vriendinnen verloopt via facetime”, zegt een jongedame in winkelcentrum De Elst. “Dat is apart.”

De vrouwelijke beheerder van de bloemenzaak in het Waalwijkse winkelcomplex uit woorden van dezelfde strekking. “Vrienden, gezelligheid, dat mis ik. Ik kan niet wachten iedereen weer te zien.” Desondanks houdt ze de moed er in. “De meesten van mijn klanten bestellen de bloemen nu online. Maar ik weet zeker dat ik ze snel weer terug ga zien in de winkel. Het komt goed, zeker weten”, klinkt het optimistisch.

Wat de dames nou het eerste gaan doen wanneer de crisis voorbij is? “Stappen. Lekker met mijn vriendengroep leuke dingen doen”, zegt de bloemverkoopster. Een van haar klanten heeft eveneens snode plannen. ,,Het eerste dat ik na de crisis ga doen? Aan de wijn!”

Deel dit bericht met je vrienden!