Nieuw onderkomen voor vluchtelingenwerk Drunen

DRUNEN - Na een maandenlange zoektocht heeft de organisatie een nieuwe locatie gevonden. In februari zal Vluchtelingenwerk van de Voorste Venne naar een voormalig mortuarium van het zorgcentrum Zandley, aan de Burgemeester Van der Heijdenstraat verhuizen. De ruimte wordt momenteel omgebouwd tot kantoor.

De Voorste Venne wordt komende zomer opgeknapt, en een deel van het pand wordt verkocht. Daarin zaten behalve Vluchtelingenwerk, ook stichtingen Juvans en Modus. Deze hebben onderdak gevonden in het oude gemeentehuis, maar voor Vluchtelingenwerk was geen plaats meer. "Gelukkig konden we langer blijven zitten in de Voorste Venne tot we een alternatief hadden gevonden”, zegt locatiecoördinator Astrid Lansbergen.

Actief zoeken naar een nieuwe plek voor de meubelopslag doet Vluchtelingenwerk daarentegen niet meer. De opslag in Vlijmen werd gesloopt waardoor de stichting eruit moest. "Het blijft lastig om voor de meubelopslag een alternatief te vinden”, zegt Lansbergen. "Gelukkig hebben we wel een nieuw kantoor.”

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!