Open dag RKC druk bezocht!

WAALWIJK - De open dag van RKC Waalwijk is afgelopen zaterdag door duizenden mensen bezocht. Het maakt RKC directeur Remco Oversier erg trots dat zoveel mensen de club steunen in Waalwijk.

RKC heeft een moeilijk jaar achter de rug, Op sportief vlak was het geen best jaar en financieel hebben ze zware tijden achter de rug. Volgens Oversier is er het afgelopen jaar orde op zaken gesteld en ondanks dat ze er nog niet zijn, gaat het de goede kant op. De mensen zien dat er iets gebeurt bij RKC en dit zorgt voor vertrouwen. Inmiddels zijn er 1000 seizoenkaarten verkocht en verwacht wordt dat dit aantal nog behoorlijk zal oplopen.

RKC beschikt over een goede spelersgroep, die goed voetbal speelt. Helaas is het ze niet gelukt om op de open dag het oefenduel tegen Al Shabab te winnen. Ze verloren de wedstrijd met 0 - 1. Er was nog twijfel rond het doelpunt, want de scheidsrechter liet eerst doorspelen, nadat de doelman Ralph Vos een kopbal van Moussa rond de doellijn wegtikte. Uiteindelijk is het op advies van de assistent toch als doelpunt de boeken in gegaan. Na afloop van de wedstrijd bevestigde de 18-jarige doelman van RKC ook dat de bal inderdaad over de lijn was. De gehele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar aan beide kanten is het niet meer gelukt om te scoren.

De wedstrijd werd door ongeveer 1500 toeschouwers bekeken, nadat zij eerst de oud-spelers van RKC met 5-4 hadden zien winnen van de Maluku All Stars. Simon Tahamata was daar de grote trekpleister.

Deel dit bericht met je vrienden!