Opvallende woningen in Waalwijk (video)

WAALWIJK- Vier smalle woningen van vijftig vierkante meter. De nieuwe microwoningen aan de Assendelftstraat  in Waalwijk vallen door hun vorm en lengte erg op. Deze week is het de week van de starters en dat betekent dat er veel aandacht wordt besteed aan mensen die voor het eerste een huis gaan kopen. Langstraat Media mocht een kijkje nemen bij een bijzonder soort woning, die heel populair is bij starters.

De smalle woningen, die doorgaans microwoningen worden genoemd,  zijn van het project De huismus van studio driedubbel om iets te doen aan de krapte op de woningmarkt bij starters. De vraag naar betaalbare woningen is groot en de microwoningen zijn erg betaalbaar. De bouw van de microwoningen vindt plaats op de plek waar de oude gymzaal aan de Floris V-laan stond. De buurt mocht meebeslissen wat er op deze locatie moest gebeuren en uiteindelijk werd gekozen voor het project van studio driedubbel.

Mathijs Snoeren (27) is een van de gelukkige die de sleutel tot een microwoning kreeg, al mocht hij wel van geluk spreken. ''Er kwamen ontzettend veel mensen op af. Er zijn 27 anderen die belangstelling hadden, maar geen woning hebben gekregen. Ik ben blij dat ik uitgeloot ben.'' In de onderstaande video is te zien hoe een microwoning er uit ziet.