Oud pannenkoekenrestaurant Kaatsheuvel gesloopt

KAATSHEUVEL - Op de plek van pannenkoekenrestaurant 't Bastion in Kaatsheuvel komen woningen. Het welbekende witte pand bij de entree van het dorp aan de Horst stond al jaren leeg. De bouwval is onlangs gesloopt voor de veiligheid en om verder vandalisme te voorkomen.

Eigenaren van het perceel zijn makelaar De Wit uit Waalwijk en bouwbedrijf Maton uit Dongen. Zij willen het braakliggende terrein al enkele jaren ontwikkelen als bouwlocatie. Nu ligt er een nieuw plan voor vier vrijstaande woningen en vier tweekappers. Volgende week buigt de welstandscommissie zich erover. De Wit en Maton, handelend onder de investerings- en beleggingsmaatschappijen H&M en Keli, liggen nog wel met de gemeente Loon op Zand in de clinch op twee fronten.

​Ze hebben bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de herziene versie van het bestemmingsplan. En op 14 juli dient voor de rechtbank Breda hun zaak over het snoeien van de bomen aan de kant van de Van Heeswijkstraat. De gemeente eist bijna 120.000 euro schadevergoeding omdat de waardevolle eiken te fors zouden zijn gesnoeid.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!