Politie wist dat John F. een vuurwapen had

WAALWIJK – Op het politiekantoor in Oosterhout heeft woensdagmiddag rond 16:40 uur een persconferentie plaatsgevonden over de moord op de 28-jarige verpleegster Linda van der Giesen.

Sinds 2013 zijn er al over en weer aangiftes gedaan van bedreiging. Sinds 2 augustus 2015 wist de politie van de aanwezigheid van een vuurwapen. Het slachtoffer had via een e-mail aan de politie laten weten dat ze had “van horen zeggen” had gehoord dat verdachte een vuurwapen in bezit had. De politie geeft toe dat ze de urgentie van de melding onvoldoende hebben ingeschat. Ze zeggen dat ze erger hadden kunnen voorkomen. “We hadden veel eerder moeten ingrijpen en naar het wapen moeten zoeken”, aldus de politiewoordvoerder.

De politie gaat onderzoeken waar het mis is gegaan en betreurt achteraf de gang van zaken. De politie heeft nog geen excuses aangeboden aan de nabestaanden van Van der Giesen. “Zodra de feiten allemaal op een rij zijn gezet en duidelijk is dat we fouten hebben gemaakt, dan wordt er zeker excuses aangeboden richting de nabestaanden”, aldus de politie.

Verdachte John F. uit Zevenbergen had al een strafblad. Over de inhoud van dat strafblad wil de politie niks zeggen. “Er is hier en daar geweld ontstaan, maar niet in huiselijke kring”, zo meldt de politie.

Van der Giesen werd maandagmiddag rond 17:00 uur op de personeelsparkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk doodgeschoten. Na de schietpartij is er direct een officier van justitie aangesteld. Dinsdagmiddag heeft verdachte John F. zich in Roosendaal bij de politie gemeld. Hij is aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Deel dit bericht met je vrienden!