Primeur in Loon op Zand: eerste Drive-thru BBQ in de regio

WAALWIJK - Loon op Zand vormt op Hemelvaartsdag het decor van een heuse Drive-thru BBQ. Een primeur in de regio, stelt chef-kok Jack Vrins van horecagelegenheid ‘Lekker gewoon uit Loon’.

Het kan verkeren. Ruim twee maanden geleden vertolkte Loon op Zand een dubieuze hoofdrol door als eerste dorp in Nederland een coronabesmetting te moeten melden; nu komt de Brabantse plaats vrolijker in het nieuws. Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) organiseert het horecabedrijf ‘Lekker gewoon uit Loon’ een heuse Drive-Thru BBQ. Voor zover bekend is dit de eerste Drive-thru BBQ in de regio.

Gewoonlijk barbecuet het bedrijf in deze periode van het jaar veelvuldig op kampeerboerderijen en bij mensen thuis. Dat kan nu niet. Vandaar dat Jack Vrins, chef-kok en eigenaar van ‘Lekker gewoon uit Loon’, behoorlijk omzetverlies lijdt. Ook mist hij het contact met zijn klanten, stelt hij. De Drive-Thru BBQ ziet hij als leuke en creatieve oplossing voor zijn problemen.

Automobilisten kunnen op Hemelvaartsdag door de achter-ruimte van de keuken van ‘Lekker gewoon’ rijden. Daar zal Vrins voor ze barbecueën. Klanten kunnen hun gerechten vervolgens direct mee naar huis nemen. Het bedrijf benadrukt dat de maatregelen rondom het coronavirus in acht worden genomen. Zo worden gasten op gepaste afstand bediend en werkt het personeel met handschoenen en beschermende face-shields.

Deel dit bericht met je vrienden!