Protestgroep gaat demonstreren tegen asielopvang

KAATSHEUVEL - De protestgroep ‘Kaatsheuvel tegen Asielwaanzin’ heeft op haar blog aangekondigd om zaterdag 26 maart te gaan demonstreren tegen een eventuele verlenging van de asielopvang in het dorp. Op deze manier willen zij Burgemeester Wim Luijendijk aan zijn belofte houden dat de opvang van asielzoekers tot uiterlijk 1 april zou duren. De protestgroep geloofd dit niet en denkt dat de gemeente van plan is om de asielopvang op vakantiepark Droomgaard te verlengen.

Volgens de protestgroep zijn de inwoners van Kaatsheuvel de dupe van het beleid van gemeente en ‘asieluitbuiters’ zoals Peter Gillis, de eigenaar van vakantiepark Droomgaard. “Veel mensen ervaren 1200 asielzoekers in een klein dorp als bedreigend en intimiderend. Er zijn al verschillende meldingen van incidenten met asielzoekers gedaan bij ons en de gemoederen lopen soms hoog op”, aldus de protestgroep.

Daarom roepen zij medestanders op om zaterdag 26 maart op de parkeerplaats bij de Poolsestraat te verzamelen voor een vreedzame demonstratie. Op deze manier willen zij een duidelijk signaal afgeven dat de burgers in Kaatsheuvel, maar ook in de rest van Nederland, niet langer genegeerd kunnen worden door beleidsmakers en dat zij inspraak eisen in het asielbeleid van de gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!