Ricky Sanders wint Efteling Jeugd Open 2015

KAATSHEUVEL - Op zondag 13 september reisden ruim 130 jeugdspelers tot 21 jaar uit Nederland en België af naar Kaatsheuvel. Al vroeg in de ochtend meldden zij zich bij het Efteling Golfpark dat dit jaar twintig jaar bestaat. Hier organiseerde Golfclub Efteling de vierde editie van het Efteling Jeugd Open. Onder een aangenaam zonnetje werden, verdeeld over drie categorieën, Strokeplay- en Stableford wedstrijden gespeeld. Het niveau was enorm hoog, veel jeugdspelers sloegen moeiteloos over de 200 meter.

In categorie 1 ging de 19 jarige Ricky Sanders uit Den Haag er vandoor met de eerste prijs. ‘Het was een geweldige dag en een mooie baan om op te spelen. Ik kom volgend jaar zeker terug om mijn titel te verdedigen’, aldus Ricky.

Ook in categorie twee en drie werd gestreden om de felbegeerde titel. In categorie twee was de 16 jarige Floris Boekestijn uit Hurwenen de winnaar en in categorie drie ging de 12 jarige Lucas Eekels uit Waalwijk met de beker naar huis.

Het Efteling Golfpark, in 1995 ontworpen door de Engelse architect Donald Steel, bestaat deze maand 20 jaar. Sinds de opening van de golfbaan hebben al ruim 700.000 spelers een ronde van 9 of 18 holes gelopen. De golfbaan beschikt over 18 holes en beslaat in totaal 116 hectare. Het Efteling Golfpark besteedt speciale aandacht aan de jonge golfer, o.a. door de NGF certificering van het ‘Committed to Jeugd’ keurmerk en het speciale Efteling Familie Golf programma gericht op golfen met de hele familie.

Deel dit bericht met je vrienden!