RKC komt slecht begin niet te boven en incasseert tik in Volendam

VOLENDAM - RKC Waalwijk heeft de wedstrijd in en tegen Volendam met 3-2 verloren. Een uitslag die recht doet aan het wedstrijdbeeld, want het spel van de Waalwijkers was grotendeels niet om over naar huis te schrijven.

Het was op voorhand een ideale wedstrijd voor RKC om uit te lopen op Excelsior. De Rotterdammers verloren van PEC Zwolle eerder in het weekend en Volendam was de hekkensluiter. Maar hoe RKC zich vanaf minuut een presenteerde was ronduit slecht te noemen. Rare inspeelballen, veel duels gingen verloren, weinig kansen en een lakse houding resulteerde in een snelle achterstand. Terecht, want Volendam was simpelweg beter op alle fronten dan RKC. De ploeg van Fraser leerde er niet van, want niet veel later werd het 2-0. Tijdens die Volendamse aanval was RKC overal te laat en werd er halfslachtig omgeschakeld. De lat en een schot tegen een teamgenoot aan redde RKC nog in de eerste helft, want anders was het eerste bedrijf uitgelopen op een doemscenario.

In de rust was het zaak voor Fraser om de koppen bij elkaar te steken en de spelers op te peppen. Dat lukte vrij goed, want RKC kwam letterlijk uit het niets terug tot 2-2. Doelpuntenmakers waren invaller Niemeijer en spits Michiel Kramer. Na die goal probeerden beide ploegen het geluk te zoeken en de drie punten binnen te slepen. Dat lukte de Volendammers uiteindelijk. Een verre ingooi werd nog wel verdedigd, maar de afvallende bal werd door Johnson in een keer op goal gevuurd en resulteerde in een doelpunt. RKC werd alleen nog gevaarlijk via een vrije trap van Min, die op de lat belandde. Alom is de uitslag terecht, maar ook onnodig, vanwege het feit dat RKC nog terug kwam tot 2-2.

Volgende week wacht voor RKC een zware wedstrijd. Dan gaan Fraser en zijn mannen op bezoek in Alkmaar, bij AZ. Zij kregen de afgelopen twee wedstrijden echter tien goals om de oren. Op bezoek bij Heracles en PSV werd er door de Alkmaarders met 5-0 en 5-1 verloren. Wellicht liggen daar dus toch kansen voor RKC.