Alle hens aan dek bij RKC: directeur Oversier zet club in etalage

WAALWIJK - Ondanks een verwachte winst van drie tot vier ton aan het einde van het lopende voetbalseizoen moet er nog een hoop gebeuren wil RKC Waalwijk over anderhalf jaar de schuldenlast terug hebben gebracht van 6,6 naar 3,1 miljoen euro, zoals de KNVB wil. Algemeen directeur Remco Oversier sluit zelfs verkoop van de club aan een buitenlandse partij niet uit.

Dat zegt Oversier aanstaande zondag in het Langstraat FM-programma Met Het Oor Op Wolluk tegen Joep Trommelen. Als RKC niet in die missie slaagt, dreigt de club zijn proflicensie te verliezen. “De bodem hebben we wel gehad, maar we staan nog wel aan de rand van het ravijn”, zegt Oversier in het gesprek.

En al zal RKC zelf niet meer aankloppen bij de gemeente Waalwijk; ook hulp vanuit het gemeentehuis sluit hij niet uit om aan het eind van het volgende, in zijn ogen beslissende seizoen met een financieel schone lei verder te kunnen. Oversier roept sponsors, publiek en vrijwilligers daarom op nog één seizoen ondanks de aanhoudende miserie achter de club te blijven staan om daarna samen sportief én financieel weer de weg omhoog in te kunnen slaan. Hij hoopt dat er ook schuldeisers zijn die hun claim richting de club zullen verzachten om het betaald voetbaal in Waalwijk te redden.

Ook al ziet Oversier door de slechte prestaties van RKC dit seizoen de tribunes leger worden, hij constateert ook dat er dit seizoen wél meer sponsors bij zijn gekomen. Een bewijs in zijn ogen dat de club bestaansrecht heeft. Hij ziet voor RKC in de wat verdere toekomst structureel een plaats in het linkerrijtje van de Jupiler League weggelegd, met hopelijk af en toe een uitstapje richting eredivisie.

Oversier schetst in het interview in Met Het Oor Op Wolluk dat er al veel bereikt is de afgelopen jaren. Vorig seizoen werd afgesloten met 81.000 euro winst. Dit jaar zal de winst ergens tussen de drie en vier ton uitkomen. En dankzij een sponsordiner kon de club in de laatste winterstop zelfs wat investeren in het erg jonge en ook erg goedkope elftal, dat sindsdien beter is gaan presteren.

Voor het volgend seizoen is er volgens Oversier zelfs financiële ruimte in de begroting van de club om het piepjonge elftal met een of meer ervaren krachten op sterkte te brengen. Volgens hem gaat het in het veld nu al beter. Als die lijn wordt doorgetrokken, blijft RKC Waalwijk volgens hem een club waar spelers graag komen voetballen en waart geldschieters brood in zien.

Met Het Oor Op Wolluk is zondag 10 april tussen 13 en 14 uur te beluisteren via Langstraat FM. De uitzending wordt om 18 uur nog een keer herhaald en is daarna als podcast terug te vinden op deze website onder Langstraat FM, dus te beluisteren op het moment dat luisteraars dat zelf schikt.

Deel dit bericht met je vrienden!