RKC Waalwijk moet genoegen nemen met een punt tegen Sparta Rotterdam

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft tegen de tien man van Sparta Rotterdam niet de drie punten weten binnen te slepen. In een vermakelijk duel hielden de twee verrassingen na 98 minuten elkaar in evenwicht.

Joseph Oosting had geen reden om wijzigingen door te voeren in zijn formatie. Twee weken daarvoor werd Cambuur namelijk met 5-1 van het veld geveegd. Dat pakte in het eerste kwartier tegen de Spangenaren meer dan goed uit. Boomlange RKC-spits Michiel Kramer kopte na een piekfijne voorzet van Bel Hassani namelijk de 1-0 tegen de touwen. Na dat doelpunt echter, werd Sparta gevaarlijker en gevaarlijker, wat uiteindelijk in minuut 35 resulteerde in de 1-1, gemaakt door Verschueren. Voor RKC kwam de rust als geroepen, want de geel-blauwen hadden het zwaar met de formatie van Maurice Steijn.

Die vijftien minuten pauze heeft Oosting goed gebruikt, want RKC kwam voortvarend de kleedkamer uit. Dat betaalde zich ook uit in de score, want in minuut 60 vond Bel Hassani de bal plots voor zijn voeten en ramde de 30-jarige spelmaker de 2-1 tegen de touwen. De vermakelijke wedstrijd werd twee minuten later stilgelegd na een smerige overtreding van Sparta-rechtsachter Sharundy Sambo, die van scheidsrechter Oostrom mocht inrukken. De uitgelezen mogelijkheid voor RKC om de wedstrijd in het slot te gooien zou je zeggen, maar de Kasteelheren kwamen brutaal weer op 2-2, wederom door Arno Verschueren. De Waalwijkers probeerden in de slotminuten nog de overwinning eruit te slepen, maar het net werd niet meer gevonden.

Volgende week speelt de formatie van Joseph Oosting de verre uitwedstrijd tegen het kwakkelende FC Groningen. Op 7 oktober om 20.00 uur wordt er afgetrapt in de Euroborg.