RKC zoekt oplossing voor miljoenenschuld

WAALWIJK - Op dit moment heeft RKC Waalwijk een schuldenlast van bijna zeven miljoen euro, waarvan het grootste deel uitstaat bij de externe financiers en de gemeente.
De club is bezig plannen te maken om af te komen van het grote negatieve vermogen.

In het seizoen 2017/18 moet RKC uit de gevaarlijke Categorie 1 komen om niet de licentie te verliezen. 'En daarin lopen we precies op schema', zegt algemeen directeur Remco Oversier.

'Vorig seizoen boekten we een winst van tachtigduizend euro, dit jaar verwachten we een winst van ongeveer 150 duizend. Op basis van de ranglijst (RKC staat laatste in de Jupiler League, red.) zou je het niet zeggen, maar we zetten wel degelijk goede stappen', vervolgt Oversier. 'De belastingzaak is volledig afgehandeld, de liquiditeitsproblemen zijn opgelost. De enige financiële problemen die we hebben dateren uit het heel verre verleden. We gaan ervan uit dat we ook die kunnen oplossen.'

RKC heeft daarvoor nog ongeveer anderhalf jaar de tijd. De Brabantse club bekijkt onder meer de opties de schuld bij de lokale overheid in een andere vorm te gieten. Zo wordt het kopen van het stadion besproken of het omzetten van de schuld in extra huurlasten. Ook met de financiers hoopt RKC tot een oplossing te komen.

Bron: Voetbal International

Deel dit bericht met je vrienden!