Roestelberg moet parkeerplaats verharden (Video)

KAATSHEUVEL - Café-restaurant De Roestelberg in Kaatsheuvel zal op korte termijn het parkeerterrein achter de zaak moeten verharden, anders komt er een parkeerverbod. Dat heeft wethouder Gerard Bruijniks van Loon op Zand aangegeven. Ook restaurant Het Genieten (dat naast De Roestelberg gevestigd zit), moest het parkeerterrein verharden. Dat is al wel gebeurd.

De grond tussen beide recreatiebedrijven ligt in een waterwingebied en dus mag er geen benzine of olie in de bodem zakken. Daarom is het volgens de gemeente belangrijk dat de parkeerplaatsen verhard worden. De verharding moet de benzine of olie van automobilisten die daar parkeren tegenhouden.

Onenigheid
Bruijniks zei in de raadsvergadering dat De Roestelberg snel het parkeerterrein achter de zaak moet verharden, anders volgt er een parkeerverbod. "Die verharding, daar heb ik geen haast mee”, pareert mede-eigenaar Mike van Eeuwijk. "Als de gemeente die parkeerplaats wil sluiten, dan heeft hij daar vooral zichzelf mee.”

Het dreigement van Bruijniks kwam voort uit een brief van eigenaar Noud Megens van Het Genieten. Megens heeft het helemaal gehad met buurman De Roestelberg omdat die zijn deel van het parkeerterrein achter de zaak nog niet heeft verhard. De Roestelberg geeft weer aan niet onder de indruk te zijn van de dreigementen.

Oplossing
Wethouder Bruijniks gaat binnenkort in gesprek met De Roestelberg, zei hij. De insteek van dat gesprek zal duidelijk zijn. Ook De Roestelberg moet zijn terrein verharden. "Anders wordt er straks niet meer geparkeerd.”

Deel dit bericht met je vrienden!