Samenwerking tussen Efteling en MIJzo groot succes

KAATSHEUVEL - Het is nu bijna een maand geleden dat de Efteling besloot om hun werknemers naar zorginstelling MIJZo te sturen. De ouderenzorginstelling heeft de afgelopen tijd haar handen vol gehad aan de zorg, dankzij het coronavirus. Ze hadden hulp nodig en kregen die onder andere van het attractiepark. Een enorme steun in de rug in voor MIJzo.

"De samenwerking met MIJzo geeft de Efteling collega’s de kans behulpzaam te zijn daar waar we enorm hard nodig zijn. Ondanks dat het natuurlijk een totaal andere wereld is komen de gastvrije en mensgerichte kwaliteiten enorm mooi naar boven. Ze zijn van alle markten thuis, van taart bakken tot knutselen en helpen daarnaar het voor de verpleging soms wat veel wordt", aldus de Efteling. MIJzo is te druk om zelf een reactie achter te laten.

Petra van Seters
Petra is een van de Eftelingmedewerkers die MIJzo ondersteunt. "“ Ik had aangegeven dat ik ervaring heb met dementie en sta nu op de afdeling Morgenster met zwaar dementerende mensen. Ik ben met open armen ontvangen. Wat is het mooi om een extra praatje te kunnen maken, liedjes te zingen een hand op de schouder of even een knipoog te geven. Het was heftig maar het voelde goed. Lieve mensen met een groot hart daar! Blij en trots dat we kunnen helpen".

Samenwerking 
De Efteling en MIJzo zijn zeer te spreken over de samenwerking. "De samenwerking spreekt in alle gevallen tot de verbeelding. Een glimlach op gezichten toveren bij kwetsbare ouderen is wat onze Efteling collega’s kunnen. Een warm welkom van MIJZO maakte het bijzonder fijn voor de eerste Efteling collega’s om hun bijdrage te gaan leveren aan de verschillende zorginstellingen. Een handje helpen op de gastvrije manier die ons gewoon is", laat de Efteling tot slot weten.