Senioren glunderen tijdens muziekrijke Bevrijdingsdag

WAALWIJK - Bevrijdingsdag is dit jaar soberder dan anders. Ook voor de senioren in de verschillende woonzorg-complexen in Waalwijk en omgeving. Maar bij de pakken neer zitten vanwege de coronacrisis? Nee, dat hoefden de bewoners niet. Een heuse Bevrijdingstour trok aan hun woningen voorbij. ,,Hun blijdschap maakt ons ook gelukkig.”

Een stralende dinsdagmiddag in Waalwijk. Op de parkeerplaats van woonzorgcentrum Eikendonk leurt Gera de Jong, bestuursvoorzitter van de Passie van de Langstraat, met een cheque ter waarde van 1075 euro. Die is bestemd voor de Voedselbank. “We willen graag wat goeds doen voor de mensen die het nodig hebben”, legt ze uit. “En dit vonden we een mooi gebaar.”

Cheque
De overhandiging van de cheque aan drie medewerkers van de Voedselbank vormt een fraai slotstuk van een al even fraaie middag. Onder de noemer Bevrijdingstour trokken De Jong en haar collega-vrijwilligers langs verschillende woonzorgcentra in de regio. Hun doel: bewoners van de complexen wat plezier bieden in deze naargeestige corona-tijden.

Via een geluidsverbinding konden senioren vanuit hun huis of vanaf hun balkon genieten van muziek. “De ouderen zien in deze periode vrijwel niemand. Hun kinderen niet, hun kleinkinderen niet”, somt De Jong tijdens de laatste sessie op. “Met dit initiatief hopen we hen alsnog een mooie Bevrijdingsdag te geven.”

Plezier
En daarin slaagt de organisatie met vlag en wimpel, zoveel is wel duidelijk. Het plezier spat deze dinsdag van de gezichten van de senioren, van wie sommigen zelfs uitbundig meedeinen op de klanken van de muziek. Kees Machielsen, vrijwilligers-coördinator van Eikendonk verwoordt het als volgt: “Dit is een dag die de bewoners zich zeker zullen blijven herinneren. Ze genieten; dat kun je aan iedereen zien. Prachtig.”

En Machielsen zelf? Ja, ook hij wiegt vrolijk zijn heupen bij het horen van de meezingers. “Blije mensen zien is altijd leuk”, zegt hij glunderend. “Die blijdschap maakt ons ook gelukkig.”

Deel dit bericht met je vrienden!