Speciale coronateststraten in Waalwijk

WAALWIJK - Deze tijd schieten ze als paddenstoelen uit de grond: teststraten. Om het coronavirus in te dammen, moeten zo veel mogelijk mensen getest worden. Uitzendbureau T&S Flexwerk en Fullservice HR-bureau All4people zijn ook een teststraat begonnen bij ‘t Snoekske in Waalwijk, met vooral aandacht voor lokale ondernemers en arbeidsmigranten.

T & S Flexwerk werkt veel samen met arbeidsmigranten en ziet ook dat deze groep gebaat is bij een snelle coronatest. ‘’Als zij naar Nederland komen om hier te werken, moeten zij meteen getest worden. We merken dat veel bedrijven om ons heen moeite hebben met hun werk, omdat veel werknemers thuis zitten te wachten op de uitslag. Daarom hebben wij, in samenwerking met All4people, deze teststraat opgezet’’, vertelt Michel van den Hoven, woordvoerder van T&S Flexwerk.

Aanzienlijk goedkoper

Een test in deze nieuwe teststraat is niet alleen voor arbeidsmigranten, het is ook aanzienlijk goedkoper voor werkgevers. Een test zal 45 euro gaan kosten. ‘’We moeten ervoor zorgen dat de bedrijven overeind blijven in deze tijd. Dat is voor ons veel belangrijker dan dat we er iets leuks aan verdienen’’, zegt van den Hoven. ‘’De prijs is toonaangevend. Normaal betaal je voor een test al snel 90 euro.’’

Netwerk van teststraten

Het blijft niet bij de teststraat bij ’t Snoekske, want de ondernemers zijn van plan om een netwerk van teststraten op te zetten door Nederland. ‘’Deze week komen er al een paar bij. We zijn van plan om teststraten door heel Nederland te zetten, van Waalwijk tot Groningen. We werken samen met een hotelketen om bij een aantal vestigingen een teststraat neer te zetten. Zo kunnen wij alle lokale bedrijven helpen’’, aldus van den Hoven.