Stichting Samen RKC start project G-RKC

WAALWIJK - Stichting Samen RKC gaat nog in het huidige kalenderjaar een nieuw project opzetten. Na een ‘go’ van de provincie Noord-Brabant mag de stichting bekendmaken dat zij van start gaan met G-RKC. Dit project wordt ingezet om het G-voetbal in regio de Langstraat te promoten en te versterken. Hierbij wordt ingespeeld op zowel de huidige G-voetballers als toekomstige deelnemers met een beperking.

Stichting Samen RKC wil met dit project inspelen op de populariteit van G-voetbal in de regio Waalwijk. Middels het netwerk van zowel RKC Waalwijk als de stichting, zal in samenwerking met OvereemAdvies, gemeente Waalwijk, steunpunt aangepast sporten M-B, Contour de Twern, Prisma, Cello, Fonds Gehandicaptensport, ASVZ en de KNVB de positie van het G-voetbal worden versterkt. Samen met deze partners zullen er gedurende het huidige kalenderjaar diverse activiteiten worden opgezet. Zo gaat Samen RKC minimaal vier clinics organiseren bij diverse voetbalclub en wordt er minimaal één informatieve thema avond georganiseerd. Tot slot wordt er een eindtoernooi in het Mandemakers Stadion georganiseerd waarbij alle voetbalverenigingen uit Brabant met een G-afdeling worden uitgenodigd. Dit toernooi zal in november worden gespeeld.

Coördinator van Stichting Samen RKC, Sander van den Anker, is erg enthousiast over het nieuwe project. “Er wordt tot op heden weinig georganiseerd voor deze doelgroep. Middels dit project en alle partijen die hierbij betrokken zijn, ontstaat er een mooie kans voor verenigingen die net als ons, potentie zien in het G-voetbal. Met de expertise die we met alle partners in huis hebben kunnen we gepaste ondersteuning bieden aan een vereniging. Uiteindelijk willen we vooral dat G-voetballers, net als alle voetballiefhebbers, lekker kunnen sporten.”

Deel dit bericht met je vrienden!