Tachos doet helft mee met Aalsmeer

WAALWIJK - De handballers van eredivisionist Tachos speelden woensdagavond hun eerste thuiswedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap. Tegenstander was BeNe-league-formatie Aalsmeer. Na het verloren uitduel in Volendam slaagden de Waalwijkers er ook tegen Aalsmeer niet in om te stunten.

In het eerste kwartier raakte Tachos vier keer het houtwerk, maar stond het toch nog maar 5-8 voor de bezoekers. De arbitrage maakte daarna nog wat foutjes die exclusief in het nadeel van de thuisploeg uitvielen en de met een ribblessure spelende Rob Jansen had het vizier niet echt op scherp staan, maar desondanks slaagde Tachos erin om nog aardig aan te haken in de eerste helft: 9-13.

Na de pauze kwam Tachos nog bijna op 15-15, maar daarna liep het zich niet bovenmatig inspannende Aalsmeer zachtjes aan uit. Na een kwartiertje stond het 15-20.

Een time-out bracht de thuisploeg daarna ook geen soelaas, zeker niet toen topscorer Kevin Okkers na een licht vergrijp twee minuten naar de kant moest: 15-22. Het verschil kwam met nog negen minuten te gaan op acht goals (16-24).

Aalsmeer vond het verder allemaal wel best en Tachos had niet meer de stootkracht en het geloof om er nog iets uit te slepen: 20-28.