Verdediger Ron Janzen op amateurbasis naar RKC Waalwijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft Ron Janzen aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige verdediger komt op amateurbasis over van eredivisionist SC Cambuur. Janzen sluit per direct aan bij de selectie van trainer Peter van den Berg.

Janzen is een linksbenige verdediger die zowel in het centrum als op de linksbackpositie uit de voeten kan. De 1 meter 90 lange Drent kwam in de jeugdopleiding uit voor FC Groningen, waarna Cambuur hem in seizoen 2014-2015 huurde. De Friezen namen Janzen vervolgens definitief over, maar in Leeuwarden kon de achterhoedespeler dit seizoen geen vaste plaats in de eerste selectie bemachtigen met een transfervrije status tot gevolg. Hij droeg in het beloftenelftal van Cambuur de aanvoerdersband.

Directeur Remco Oversier licht de komst van Janzen toe: “Ron is een fysiek sterke, krachtige verdediger die op meerdere posities beschikbaar is. Daarnaast is hij linksbenig, waardoor we nog meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie. Wij geven Ron de kans om zich bij ons te ontwikkelen en hopen dat hij de ploeg van een extra defensieve impuls kan voorzien.”

De in Beilen geboren speler debuteerde op 21 november 2015 in de uitwedstrijd tegen Ajax (5-1). Het duel tegen de Ajacieden is vooralsnog zijn enige officiële wedstrijd in het betaalde voetbal.

Deel dit bericht met je vrienden!