Verkoopplan van RKC verrast PvdA in Waalwijk

WAALWIJK - Het nieuws dat RKC Waalwijk zelf probeert om het Mandemakers Stadion te verkopen, heeft de raadsfractie van de PvdA stevig verrast. Volgens fractievoorzitter Luuk Ottens was de gemeenteraad daar niet over geïnformeerd. En dat verbaast hem ten zeerste, omdat het stadion eigendom is van de gemeente Waalwijk.

Het nieuws over het stadion werd op 16 februari naar buiten gebracht door het Brabants Dagblad. RKC Waalwijk denkt beter af te zijn met een andere stadioneigenaar. Directeur Remco Oversier gaat ervan uit dat dan de huur omlaag kan en dat er meer mogelijkheden komen om het stadion commercieel uit te baten. Overigens: het gemeentebestuur wil zelf ook graag van het stadion af vanwege de grote financiële risico’s.

PvdA’er Ottens tilt er zwaar aan dat het college van B en W de raad niet op de hoogte heeft gesteld van het verkoopplan van RKC. In het verleden is het volgens hem al vaker gebeurd dat B en W verzuimden de raad volledig en tijdig te informeren. Toen ging het om de wankele financiële positie van RKC. Ottens kan zich niet voorstellen dat het college geen enkele bemoeienis heeft met de verkoopactie van de voetbalorganisatie. "De heer Oversier zal immers niet met een carte blanche’ de markt verkennen”, aldus Ottens.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!