‘Eerst kerstboom versieren, daarna het zwembad in’ (video)

OOSTEIND Terwijl Oosteind nog herstellende is van de recente hittegolf, beleven de klanten en medewerkers van AVRI Bloem- en Tuincentrum geheel andere tijden. In de winkel is het, jawel, al kerst.

Het is een wat opmerkelijke gewaarwording, deze namiddag in AVRI Bloem- en Tuincentrum in Oosteind. Op het moment dat jongens en meisjes zich buiten een weg banen naar het zwembad, leuren medewerkers hier met dozen vol kerstballen, pieken en zilveren slingers. En dat is voor hen, zo blijkt, nog verre van vreemd ook. ,,Zo gaat het hier elk jaar”, vertelt verkoopmedewerker Petra Berkhout. ,,In juni beginnen we met het klaar zetten van de kerstspullen in de winkel. In oktober moet de volledige kerstshow klaar zijn namelijk.”

Sommige klanten kijken niettemin raar op. Terwijl zij naar de winkel komen voor bijvoorbeeld een barbecue om tijdens de nazomer nog even lekker te genieten, stuiten ze op een bonte verzameling aan kersbomen en arrensleeën. Maar voor Petra en haar collega’s zijn dit juist de maanden waarop ze keihard moeten werken. ,,Voor ons is het al enige maanden kerst, ja”, zegt ze lachend, doelend op het gesjouw met kerstspullen.

Of het mentaal niet lastig is voor haar en haar collega’s, op een zonovergoten middag de kerstboom optuigen? ,,Welnee”, antwoordt ze. ,,Ik versier eerst de kerstboom en als ik thuiskom duik ik lekker het zwembad in.”

Deel dit bericht met je vrienden!