Vincentiuswinkel Drunen binnenkort open

DRUNEN - De Vincentiuswinkel in hartje Drunen aan de Grotestraat 138a opent op vrijdag 15 april haar deuren. Een groep van ruim dertig vrijwilligers steekt daartoe de handen stevig uit de mouwen

Op basis van een inrichtingsplan werd er in het twee verdiepingen tellende pand geverfd en getimmerd. Veel ondernemers schonken materialen van verf, electra, tot een overtollige toonbank. Ook kerkgenootschappen ,de gemeente Heusden en particulieren droegen hun steentje bij.

Het initiatief om met een Vincentiuswinkel te starten is afkomstig van de Vincentiusvereniging in Vlijmen. Op basis van een ondernemingsplan bleek de start van de winkel financieel haalbaar. "Speciaal voor dit project hebben we een eigen winkelstichting opgericht”, aldus Herman Klingeman, voorzitter van de stichting.

Na een oproep hebben zich inmiddels 34 actieve vrijwilligers gemeld. Het zijn in hoofdzaak ouderen, maar ook enkele jongeren die graag hun steentje aan de samenleving willen bijdragen. De vrijwilligers zijn afkomstig uit de gehele gemeente Heusden.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!