Voetbalmiddag voor vluchtelingen bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - Woensdagmiddag organiseerden deelnemers van de RKC WaalWijkBattle een voetbalmiddag voor vluchteling-kinderen die op vakantiepark Droomgaard te Kaatsheuvel verblijven. De middag vond plaats in en om het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk.

De RKC WaalWijkBattle is de straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken van Waalwijk. De competitie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. In totaal zijn er vijf teams, met jongens en meiden tussen 9 en 13 jaar oud die in groep 6, 7 of 8 van het basisonderwijs zitten. Zij spelen twee of drie keer per maand een wedstrijd op zondagochtend, op de speelpleintjes in de diverse wijken van Waalwijk. Onderdeel van de RKC WaalWijkBattle is het organiseren van een zogenaamde ‘wij(k)klus’, waarmee de kinderen zich inzetten voor hun wijk. De teams Besoyen, Meerdijk, Bloemenoord en Zanddonk besloten hun wij(k)klus te bundelen en een gezamenlijke activiteit te organiseren.

Coördinator Sander van den Anker van Stichting Samen RKC vertelt: “Enige tijd geleden werd er een landelijke vluchtelingendag georganiseerd bij alle betaaldvoetbalclubs in Nederland. In Waalwijk ging het helaas niet door omdat het vervoer niet meer kon worden geregeld. Dit vonden we natuurlijk enorm jammer en daardoor gingen we op zoek naar een mogelijkheid om de vluchtelingen toch een keer uit te nodigen. Per toeval kwamen de teams van de RKC WaalWijkBattle met het idee om de wij(k)klus in te zetten voor de organisatie van een vluchtelingenmiddag. Voor alle partijen een win-winsituatie. Zowel voor RKC Waalwijk als voetbalclub, voor Samen RKC het bereiken van een nieuwe doelgroep en voor de deelnemers een leerzaam moment, omdat ze eens ‘de andere kant van de wereld’ zien. Samen besloten we om de kinderen die momenteel op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel worden opgevangen, een leuke voetbalmiddag aan te bieden. Hiervoor zamelden de teams onder meer voetbalschoenen, scheenbeschermers en voetbaltenues in, die de vluchtelingen na afloop mochten houden. Enkele sponsors droegen een steentje bij door materialen beschikbaar te stellen en korting te geven op diverse inkopen. RKC Waalwijk stelde het stadion beschikbaar en gaf de vluchtelingen een t-shirt en wat andere voetbalspullen cadeau.”

Deel dit bericht met je vrienden!