Voorbereidingen Kersthuis Waalwijk in volle gang

WAALWIJK - Waalwijk kan zich opmaken voor het evenement Kersthuis 2016. Net als in 2012 laten horeca-onderneemster Ina van Cromvoirt en BD-journalist Sjaak Koolen zich drie dagen en nachten opsluiten in een glazen huis op het Raadhuisplein. Kersthuis 2016 duurt van 15 tot met 18 december.

De organisatie is inmiddels druk bezig met de voorbereiding. Het Kersthuis staat centraal, maar daar omheen worden tal van activiteiten georganiseerd. "Het moet weer een evenement worden dat saamhorigheid uitstraalt en zorgt voor reuring in de stad”, aldus Van Cromvoirt en Koolen. En daarbij wordt net als vier jaar geleden ook weer aan goede doelen gedacht. "Waarschijnlijk worden het drie goede doelen waarvoor we geld willen inzamelen. Later maken we bekend welke doelen dat zijn.”

Kersthuis 2012 was goed voor een opbrengst van 125.000 euro. Dat bedrag werd verdeeld over hospice Francinus de Wind en Inloophuis Toon. Het initiatief kwam voort uit een column van Koolen die klaagde over het gebrek aan sfeer in Waalwijk rond de feestdagen.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!