Vuurwerkoverlast in het centrum van Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Harde knallen in de straat en veel vuurwerkoverlast: in het centrum van Kaatsheuvel hebben ondernemers daar de laatste tijd vaker last van. Daarom gaat de gemeente een agent inzetten die de ondernemers kan ondersteunen.

Dennis van der Velden van De Expert heeft ook last van vuurwerkoverlast. Naast zijn pand zit een steeg die aantrekkelijk is om vuurwerk in te laten knallen. ‘’Elk jaar wordt daar wel wat vuurwerk afgestoken, maar dit jaar is het echt heftig’’, vertelt Van der Velden. Een paar weken geleden werd er zwaar vuurwerk afgestoken naast zijn pand in de Hoofdstraat. "Dat gaf een enorme knal. Met een paar ondernemers zijn we erachteraan gegaan en ook maakte ik een melding bij de politie", legt Dennis uit. Samen met de politie zijn ze op zoek gegaan naar de aanstichters, maar dit was zonder succes.

"Sindsdien zijn de jongeren gelukkig niet meer teruggekomen", vertelt Van der Velden. Toch betwijfelt hij of het inzetten van een agent zin heeft. "Ik denk dat ze nergens bang voor zijn, ook niet voor de politie", vertelt hij.

Gemeenten hebben vanuit het rijk geld gekregen om onder andere winkeliers en verenigingen te helpen bij het toepassen van de coronaregels. Een deel van dat geld wordt nu gebruikt voor de extra toezichthouder.