Waalwijker viert honderdste verjaardag

WAALWIJK - Gisteren werd Waalwijker Piet Segers tijdens zijn honderdste verjaardag verrast met een surpriseparty. In restaurant Sfeerlijk van kleinzoon Michael in Sprang-Capelle vierde de jubilaris zijn bijzondere verjaardag met zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Piet Segers werd 2 februari 1916 geboren in het Zeeuwse Hulst. Hij groeide op in een gezin met vijftien kinderen, van wie hij de enige is die nog in leven is. Piet trouwde op 26-jarige leeftijd met Lieske de Nijs. Samen kregen ze vier dochters. Piet Segers is altijd druk geweest in het kruideniersvak. In 1956 opende hij een eigen kruidenierszaak in Sluis en later werd hij leidinggevende in de supermarkt van André van Hilst in Waalwijk. Hij haalde bovendien zijn slagers-, groente- en tabaksdiploma.

Piet Segers, die in 2009 zijn vrouw verloor, weet zich volgens zijn kinderen alleen goed staande te houden. Hij woont nog op zichzelf, kookt zijn eigen potje en doet elke donderdag boodschappen met zijn dochter en schoonzoon. Op die dag hoeft hij in elk geval niet zelf te koken. "Dan eet hij altijd bij zijn dochter. Donderdag is het Piet Friet Dag."

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!