Waalwijks muziektalent Bas van Daalen maakt kans op Grammy Award

WAALWIJK - De Waalwijkse muziekproducer Bas van Daalen (25) heeft misschien eind deze maand een grammy op zijn naam staan. Hij maakte de afgelopen jaren muziek voor wereldartiesten als David Guetta, Ellie Goulding en Major Lazer. Van Dalen schrijft, produceert en zingt zelf ook.

Het album Music is the Weapon (Reloaded) van Major Lazer, is genomineerd in de categorie Best Dance/Electronic Album. Van Daalen werkte mee aan dit album. Hetzelfde geldt voor het album Jose van J Balvin, genomineerd in Best Música Urbana.

‘’Ik had het nooit verwacht, ik was er ook helemaal niet zo mee bezig tot ik hoorde van de nominatie, echt super vet’’, vertelt Van Daalen enthousiast.

In 2017 stuurt hij samen met zijn productiecompagnon DJ Alvaro muziek naar de Amerikaanse dj Diplo. Vervolgens worden ze door hem uitgenodigd voor een schrijverskamp waar ze verschillende nummers maken. Sindsdien componeert en schrijft Van Daalen voor allerlei wereldsterren muziek.

Van Daalen wist altijd al dat de genomineerde liedjes veel potentie hadden, maar dit had hij nooit durven dromen. ‘’Het is altijd wel een droom geweest ja, de grammy’s, dat zou geweldig zijn’’, vertelt van Daalen.

‘’Mochten wij hem winnen zou het verder niets veranderen aan het werk dat we doen. Wij willen vooral een spoor achter laten in de muziekwereld. Het zou wel een enorme eer zijn en het is goed voor je naam in de muziekscene.’’

Deel dit bericht met je vrienden!