Waalwijkse Marlies blijft zich inzetten voor beter onderwijs in Nepal (Video)

WAALWIJK - De tafel in het huis van Marlies Beeks ligt vol met foto's en boekjes over de basisschool die zij in 2012 in Nepal opende. Dit heeft ze gedaan namens haar eigen stichting Light of Life. De stichting zet zich in voor een beter onderwijs in het buitenland. Ze heeft Nepal als  gekozen, omdat ze daar zelf is geweest en kon zien dat niet iedereen naar school kon. "Het is belangrijk dat iedereen goed onderwijs heeft", geeft ze aan.

Toch is het lastig om onderwijs aan te bieden in Nepal. De voorzieningen zijn niet altijd aanwezig en het land heeft regelmatig te maken met aardbevingen. In 2015 was er een aardbeving met de kracht van 7,8 op de schaal van richter. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer dan een miljoen kinderen niet meer naar school konden. Marlies heeft met haar stichting helpen opbouwen. Op een van de foto's is te zien dat de kinderen les krijgen tussen het puin wat er ligt. "De kinderen zijn dankbaar voor alles wat ze hebben", geeft Marlies aan.

Terugkeren naar Nepal
Marlies geeft aan dat ze nog steeds contact heeft met een aantal leerlingen van de school. "Het is echt leuk om te zien dat ze berichten naar mij sturen via Facebook. Een aantal van die leerlingen stroomt door naar goede middelbare scholen en dat is heel fijn om te zien." De Waalwijkse geeft aan dat ze graag weer terug wil keren naar Nepal, al wordt dat nu lastig. "Vanwege de coronamaatregelen konden we er twee jaar niet naar toe. Het doel is nu om in het voorjaar van 2022 te gaan."

Deel dit bericht met je vrienden!