‘We gaan de burgemeester missen’ (video)

WAALWIJK - Nol Kleijngeld stopt als burgemeester van Waalwijk. Dat heeft hij alvast aangekondigd. Medio 2021 gaat hij met pensioen. Hoe reageren de bewoners van zijn stad op het nieuws? Langstraat Media peilde de meningen op straat. “Ik denk dat ik nu maar de nieuwe burgemeester word.”

“Heel jammer”. De term klinkt vandaag met enige regelmaat in en rond winkelcentrum De Els in Waalwijk. Het nieuws dat burgemeester Nol Kleijngeld het medio volgend jaar voor gezien houdt in Waalwijk hakt er duidelijk in bij de mensen in zijn stad. “Hij heeft geweldig werk geleverd”, meent een dame. “Het centrum van de stad is onder hem veel levendiger geworden.”

Niettemin gunt ze de afzwaaiende burgervader zijn pensioen. “Ik begrijp dat hij die keuze maakt. Ik ben zelf iets jonger dan de burgemeester, weet dus een beetje wat hij voelt. Het is hartstikke logisch dat hij nu van zijn vrije tijd wil gaan genieten. Dat heeft hij verdiend.”

Een man even verderop houdt er een soortgelijke zienswijze op na. “Ik heb de burgemeester ervaren als een heel prettig persoon en als kundig bestuurder. Maar ik begrijp zijn beslissing om ermee te stoppen. Wat vaststaat: we zullen hem missen.”

Grote vraag: wie wordt over een jaar de opvolger van Kleijngeld? De mensen op straat hebben er ieder zo hun eigen gedachten over. “Ik hoop op een vrouw”, zegt een van de dames op de parkeerplaats van het winkelcentrum. “Zij kijken toch net wat anders tegen de zaken aan. Ik denk dat een vrouw er bij uitstek toe in staat is het goede werk van Kleijngeld een vervolg te geven.”

Een andere vrouw heeft nog een specifiekere suggestie. Lachend: “Ik denk dat ik maar de nieuwe burgemeester word.”

Deel dit bericht met je vrienden!