Wethouder Brekelmans hekelt fiscaal voordeel vastgoedsector

WAALWIJK - De Waalwijkse wethouder Hans Brekelmans (Lokaal Belang) wil dat de Haagse politiek een einde maakt aan de fiscale compensatie die vastgoedeigenaren nu nog krijgen voor de leegstand van winkelpanden. Alleen op die manier zullen zij geneigd zijn hun panden sneller tegen lagere prijzen in de markt te zetten. Dat zegt Brekelmans in het Langstraat FM-radioprogramma "Met Het Oor Op Wolluk" tegen Joep Trommelen.

Brekelmans vestigt zijn hoop op de PvdA in de Tweede Kamer, die het probleem aan de orde heeft gesteld. Alleen als vastgoedeigenaren hun prijzen verlagen, kunnen dure winkelpanden in binnensteden als die van Waalwijk andere bestemmingen krijgen. Brekelmans denkt dan bijvoorbeeld aan woonbestemmingen. Net als veel andere middelgrote gemeenten kampt Waalwijk met een overschot aan vierkante meters in winkels. Door de fiscale compensatie blijven veel vastgoedeigenaren nu nog stilzitten en weigeren ze hun verlies te nemen. Alleen als dat laatste wél gebeurt, komt er schot in het omvormen van overtollig winkeloppervlak tot andere bestemmingen, stelt Brekelmans.

Lex van Gent

In hetzelfde programma belicht programmamanager binnenstad Lex van Gent van de gemeente Waalwijk het onderzoek dat hij sinds zijn aantreden begin dit jaar uitvoerde naar de stand van zaken in het zieltogende winkelhart van Waalwijk.

Een van de conclusies: de lang gekoesterde regionale, recreatieve functie is in tien jaar tijd verloren gegaan. Wat rest is een lokale 'boodschappenfunctie'. De gemeente Waalwijk hoopt met de komst van het Schoenenmuseum naar het centrum iets van die oude luister te herstellen.

Verder In "Met Het Oor Op Wolluk" legt Theo van Bracht van de Stichting Wandelpark Waalwijk uit hoe de toekomst van het in zijn ogen verwaarloosde park er uit moet komen te zien. Stap-voor-stap moet het park fraaier en duurzamer worden, schetst hij. Voorop staat dat de stichting draagvlak onder de Waalwijkse bevolking wil creëren door het park te laten gebruiken voor evenementen en activiteiten. Wethouder Brekelmans reageerde daar op door te zeggen dat zo'n functie goed past bij het aantrekkelijker maken van het Waalwijkse centrum. Op 22 mei vindt voor de tweede keer het Parkfestijn plaats in het wandelpark.

"Met Het Oor Op Wolluk" wordt a.s. zondag om 13:00 uur uitgezonden op Langstraat FM en is ook op ieder gewenst ogenblik te beluisteren via www.langstraatmedia.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!