XTC zaak in Waalwijk nog niet afgerond

WAALWIJK/DEN BOSCH - De man uit Sprang-Capelle die door de rechtbank in Den Bosch tot drieënhalf jaar is veroordeeld omdat hij met twee anderen een XTC-lab runde in zijn bedrijf aan de Schutweg in Waalwijk, gaat tegen die uitspraak in hoger beroep.

Dat heeft zijn advocate laten weten. Het gerechtshof in Den Bosch had donderdag nog geen informatie wat de twee anderen, een man uit Waspik en een inwoner van Tilburg doen. Zij hebben daar tot dinsdag de tijd voor.

De 3 worden gestraft voor het produceren van MDMA, beter bekend als xtc, waarvan in het drugslab 46 kilo werd aangetroffen. De rechtbank heeft de Mercedes van de man uit Tilburg verbeurd verklaard. De man uit Oisterwijk moet bovendien 10.000 euro betalen, die hem vanwege een eerder misdrijf voorwaardelijk was opgelegd.

Alle 3 de verdachten zijn bekenden van de politie en eerder veroordeeld voor delicten in relatie tot synthetische drugs of overtreding van de Opiumwet. Een van hen zat nog in zijn proeftijd toen hij juni vorig jaar werd aangehouden. De officier van justitie beschouwt twee van de mannen (uit Tilburg en Oisterwijk) als de initiatiefnemers voor het drugslab. Zij zouden voor de spullen en chemicaliën hebben gezorgd. De derde verdachte heeft volgens het OM de loods van zijn bedrijf beschikbaar gesteld, vermoedelijk om uit de schulden te komen.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!