Stichting Pieck plein Winterfestijn adopteert plantenbakken

LOON OP ZAND - Op donderdag 26 november ondertekenden wethouder Gerard Bruijniks en het bestuur van stichting Pieck plein Winterfestijn een groene samenwerkingsovereenkomst. De stichting adopteert de mobiele en vaste plantenbakken op het Anton Pieck - en Wetering plein.

Onderhoud niet meer in begroting 2021 Het onderhoud van de mobiele en vaste plantenbakken aan de pleinen wordt niet meer opgenomen in de begroting voor 2021. Het onderhoud van de mobiele en vaste plantenbakken op de pleinen en in de kern van de Moer werd te kostbaar.

Vooral de transportkosten van de mobiele bakken op het Anton Pieckplein rezen de pan uit. Bij ieder evenement moesten de bakken door een machine verplaatst worden. De gemeente ging daarom op zoek naar adoptanten, zoals al eerder in de Moer is gebeurd.

Kracht van de samenleving: “Toen het bericht over de begroting naar buiten kwam, zat het best uur in overleg over de jaarlijkse kerstboom op het Anton Pieckplein . Ieder jaar kiezen wij, naast het plaatsen van de kerstboom, een goed doel uit dat het algemeen belang dient. Het idee om de plantenbakken te adopteren werd hier dus snel geboren ”, aldus Toni Smits en Piet den Hartog .